top of page

HAALARIETIKETTI

LASOLA Lahden sosiaali- ja terveysalan korkeakouluopiskelijat ry haalarit ovat oranssit. Haalareita käytetään kaikissa merkittävissä opiskelijatapahtumissa. Haalareita voi oikeastaan käyttää aina niin koulussa kuin vapaa-ajallakin, jos sitä ei "erikseen" ole pukukoodilla kielletty. Haalareita käyttäessäsi sinun tulee tiedostaa ja noudattaa näitä sääntöjä.

lasolahaalarit_edited.png

1. Haalarit päällä olet ammattikorkeakoulusi ja LASOLAn edustaja. Edustat myös samalla kaikkia opiskelijoita ja luot mielikuvaa siitä miten opiskelijat käyttäytyvät. Muista käyttäytyä aina kohteliaasti ja ota muut huomioon. Kaikenlainen syrjintä, härintä, ilkivalta ja muu hölmöily on erittäin paheksuttavaa.

2. Haalaria ei missään tilanteessa ikinä pestä! Ainoa syy pesulle on se, että haalarin tuoksu häiritsee kanssabailaajia. Mikäli haalarit joudutaan pesemään, suoritetaan pesu seuraavasti:
Haalarit upotetaan joko LanuSpahan, tai lähimpään järveen/mereen/ammeeseen/saaviin niin, että haalareiden omistaja on edelleen haalareiden sisällä. Haalareiden tulee pysyä omistajansa päällä kunnes kangas on lähes kuivunut. Paikallisten pikkutahrojen puhdistaminen on sallittua. Haalareita voi tarvittaessa tuulettaa. Haalarit kuitenkin pyritään pitämään siistinä.

3. Haalarin lahkeen voi vaihtaa seurustelukumppanin kanssa, mikäli tällä on eriväriset haalarit. Hihojen ja taskujen vaihtaminen ystävien kanssa on myös suotavaa.

4. Haalarimerkit tulee aina OMMELLA käsin, ei liimata. On suuri kunnia ommella jok’ikinen merkki haalariin käsin. Vaikka jälki olisikin hieman kyseenalaista voit sanoa että ”nää mä oon ihan itte tehny!” Kannattaa muistaa, että tekemällä oppii ja haalareiden tuleekin näyttää persoonallisilta. Vuosittaisille tapahtumamerkeille (esimerkiksi Approt) kannattaa varata oma alueensa, jotta ne saa ommeltua vierekkäin/allekkain kronologisesti.

5. Haalareihin voi ja kannattaa kiinnittää kaikenlaisia tärkeitä varusteita kuten kumiankkoja, taskulamppu, torvi, pullonavaaja... MUTTA mitä kiinnität haalareihin se siihen jää! Joten älä irrota mitään minkä olet haalareihisi kiinnittänyt. Jos jokin kiinnitetty tarvike haalareista itsestään tippuu, niin olkoon.

6. Älä koskaan peitä LASOLAn logoa selässä. Muut mainospaikat jätetään myös rauhaan siihen asti, kunnes haalarista ei löydy enää yhtään muuta tilaa. Mainostajat ovat haalarit meille sponsoroinnillaan mahdollistaneet, joten pidetään yhdessä huolta, että kunnioitamme jokainen tehtyjä sopimuksia.

7. Haalarit pidetään päällä niin, että LASOLAn selkälogo näkyy aina! Joko haalarit on kokonaan päälle puettuna tai haalarien yläosa sidotaan vyötärölle niin, että logo näkyy selässä.

8. Mikä tärkeintä haalareissa saa ja kuuluu pitää hauskaa, laulaa ja bailata. Haalareiden tulee olla kantajansa näköiset, joten niihin voi tehdä minkälaisia koristeluja ja tuunauksia itse haluaa, yllä olevat säännöt mielessä pitäen.

LASOLA_tunnus-04.png
bottom of page